Learning Labs in de praktijk

Learning that sticks!

 
 

Content vs. Leren

Een Learning Lab is een verzameling van e-content rond een specifiek topic. Het zijn dus stukjes content waar jij zelf mee aan de slag kan gaan. Content is echter niet hetzelfde als leren. We moeten er dus voor zorgen dat de lerende effectief aan de slag gaat met de inhoud.

De Learning Labs kunnen op verschillende manieren worden ingezet om bepaalde soft skills te verbeteren. Hoe je hiermee aan de slag gaat, hangt voor een groot deel af van de reeds bestaande leercultuur en technisch tools. 

To Buy or to Rent?

Wij onderscheiden twee verschillende ‘praktijken’ die we gemakkelijkheidshalve onder de noemer ’To Buy of To Rent’ plaatsen:

TO BUY:
De ene organisatie zal deze Learning Labs graag verwerken op een LMS platform, de andere maakt er graag nieuwsbrieven van of gebruikt het materiaal tijdens intervisies, coaching of opleidingen. In dit geval wordt één of meerdere Learning Labs aangekocht en geïntegreerd op het systeem van de klant (in de vorm van zogenaamde iFrames)

TO RENT:
Daarnaast heeft The Tipping Point zelf een eigen leerplatform waar de Learning Labs voor, tijdens en/of na trainingen kunnen worden ingezet om het leereffect te verhogen. Samen met de klant wordt bekeken wat de doelstellingen zijn en welke Learning Labs op welk moment ingezet worden. Het enige dat we nodig hebben van de klant, zijn x-aantal mailadressen en dan maken wij een gepersonaliseerde leeromgeving. De deelnemers loggen éénmaal in met een op voorhand afgesproken paswoord en kunnen op hun persoonlijk domein opvolgen welke Learning Labs ze al hebben gevolgd en welke nog niet.

Er zijn dus verschillende manieren om de e-content in te zetten.

1 | To Buy: Op je eigen Learning Management System

Wanneer je één of meerdere Learning Labs koopt, krijg je de gebruiksrechten en kan je die inzetten binnen jouw organisatie zoals jij het wenst. Heb je een eigen platform? Dan kan je ze simpelweg hierop verwerken en koppelen aan allerlei initiatieven. Dat kan gaan om het delen van informatie, medewerkers voorbereiden op bepaalde gesprekken tot gebruiken als naslagwerk na bepaalde trainingen. De keuze is volledig aan jou.

Je ontvangt per gekochte Learning Lab zowel de individuele bouwstenen (zoals een video en interactieve pdf), maar ook een iFrame die je makkelijk kan linken aan jouw eigen leerplatform. Het voordeel van zo’n iFrame is dat de verschillende stappen van een Learning Lab duidelijk zichtbaar en verbonden zijn. Bekijk hieronder de korte video over hoe dit er concreet uitziet.

Let wel: het is een verzameling van e-content maar geen e-learning. Dat betekent dat het aan jou is om ze op de juiste manier ‘in te bedden’.

2 | To Rent: Op het leerplatform van The Tipping Point

Learning Labs lenen zich ideaal om het leren te ‘flippen’. D.w.z. dat al heel wat van de theorie wordt doorgenomen en verwerkt vooraleer de deelnemers naar een live training of coaching komen. Ze bekijken en verwerken het materiaal en brengen de zelf-reflectie opdrachten mee naar de live momenten. Dat bespaart tijd en verhoogt de impact. Daarom heeft The Tipping Point zelf een eigen leerplatform gebouwd. Samen met de klant wordt bekeken welke Learning Labs nuttig zijn voor de deelnemers en wanneer deze worden aangeboden aan de deelnemers. Alle deelnemers ontvangen een paswoord en a.d.h.v. hun mailadres kunnen zij inloggen op hun persoonlijke omgeving. Alle ‘gehuurde’ Learning Labs blijven gedurende één jaar staan zodat elke deelnemer nadien nog kan teruggrijpen naar de gepresenteerde inhoud (content curation).

 

Klik hier om een voorbeeldpagina te zien.

Ga meteen aan de slag en probeer een gratis Learning Lab! 

DIY Brochure

Ontdek al onze Learning Labs

Het ontwerpen van leeroplossingen gaat niet over het samenvoegen van de laatste hippe trends in leren. Het gaat erom te begrijpen hoe mensen leren en welke stappen, methoden en hulpmiddelen het meest effectief zijn. Leren doen we namelijk allemaal in verschillende vormen en op verschillende manieren. Daarom hebben wij onze learning labs ontwikkeld waarbij je het leerproces zelf in handen kan nemen.

Let's talk!

Vragen over ons aanbod?