Waarom leren met Learning Labs?

Learning that sticks!

 
 

"Learning that sticks"

“Learning that sticks”, dat is ons motto. Klinkt logisch, maar het in de praktijk zetten is een andere zaak. De laatste jaren hebben we veel geëxperimenteerd met verschillende vormen van ‘leren’. Daaruit zijn onze Learning Labs gegroeid: een verzameling van e-content rond een specifieke (soft) skill die op verschillende manieren kan ingezet worden om impact te genereren.

Stand-alone oplossing of blended learning traject

Onze learning labs zijn zo ontwikkelend dat ze als stand-alone leeroplossingen kunnen worden ingezet. Wij leveren jou de content en jij gebruikt deze hoe en wanneer je wil. Of je de content nu graag wil gebruiken in een nieuwsbrief of liever op jullie eigen platform zetten, het kan!

Bovendien kan je onze learning labs ook inzetten als onderdeel van een blended learning journey. Voor een opleiding of coaching kunnen ze de deelnemers al de nodige theoretische inzichten meegeven, zodat we ons tijdens de opleiding kunnen concentreren op de praktijk. En na de opleiding kunnen ze dienst doen als deep dive of opfrissing. Wij leggen de puzzel graag met jou!

Autonoom leren: “just enough, just in time”

We geloven dat de lerende centraal gezet moet worden en toegang moet hebben tot de inhoud wanneer en waar hij die nodig heeft. Deze learner centric approach houdt in dat we de lerende in staat stellen om autonoom aan de slag te gaan met de content en skills die op dat moment specifieke vragen beantwoorden of specifieke problemen oplossen.

Elke learning lab bestaat daarom uit vier leerinstrumenten die zijn opgebouwd volgens de pedagogische principes van autonoom leren. We kunnen ze onderverdelen in vier categorieën die bij elke learning lab terugkomen.

LET'S EXPLAIN
In korte explainer video’s (van 2 min.) worden de topics op een ludieke manier gekaderd. Het doel van deze video’s is om de ‘What’s in it for me’ te kaderen, de lerende te motiveren en om de focus van de learning lab scherp te stellen.
LET'S DIVE DEEPER
Nadien kan de lerende tijdens een deep dive aan de slag kan met meer informatie. Soms willen we namelijk wat meer achtergrond of willen we dieper graven. Dat kan hier! Deze deep dive kan verschillende vormen aannemen, gaande van een digitaal magazine tot visueel aantrekkelijke samenvattingen rond het topic.
LET'S PROCESS
Het is natuurlijk niet de bedoeling om dan het brein van de lerende te overstelpen met informatie. Als we willen dat informatie ook echt blijft hangen, moeten we voldoende ruimte voorzien om die te verwerken. De verwerkingsfase bestaat uit verschillende quizzen, het uitwerken van cases en/of sjablonen om aan de slag te gaan.
LET'S REFLECT
Tot slot presenteren we de lerende tijdens de zelfreflectie een opdracht. Hier nemen we de tijd om stil te staan hoe hij/zij met het geleerde aan de slag kan gaan. Deze opdrachten zijn zo ontworpen dat ze individueel gebruikt kunnen worden of meegenomen kunnen worden tijdens een 1-2-1, een intervisie, een training en/of coachingsmomenten.
1
2
3
4

Content Curation

Learning labs lenen zich ook perfect tot content curation: het cureren en bij elkaar brengen van informatie rond één specifiek topic. Verschillende stukjes content worden dan op een (al dan niet eigen) platform gezet zodat deelnemers daar steeds toegang tot hebben op het moment dat jij wenst dat ze toegang hebben.

Klik hier om voorbeelden in de praktijk te zien.

Ga meteen aan de slag en probeer een gratis Learning Lab! 

DIY Brochure

Ontdek al onze Learning Labs

Het ontwerpen van leeroplossingen gaat niet over het samenvoegen van de laatste hippe trends in leren. Het gaat erom te begrijpen hoe mensen leren en welke stappen, methoden en hulpmiddelen het meest effectief zijn. Leren doen we namelijk allemaal in verschillende vormen en op verschillende manieren. Daarom hebben wij onze learning labs ontwikkeld waarbij je het leerproces zelf in handen kan nemen.