In Learning Lab ‘De veerkracht kettingreactie’ gaan we terug in de tijd om te begrijpen waarom we soms getriggerd worden (en iemand anders in dezelfde omstandigheden niet). Door onze amygdala te leren kennen, kunnen we beter anticiperen op onze triggers.
Er zijn verschillende manieren om om te gaan met veranderingen, tegenslagen of stress.
“De kunst is om de juiste strategie te kiezen op het juiste moment.”
Om dat te kunnen doen moeten we onszelf allereerst de vraag stellen waarom iets ons triggert of ons uit het lood slaat. We worden getriggerd door zaken waar wij gevoelig voor zijn. Doorheen ons leven vormen er zich bepaalde gedachtenpatronen die ons soms kunnen helpen maar ons soms ook echt wel in de weg zitten. Onze opvoeding en jeugd kunnen we natuurlijk niet meer veranderen. Wat we wel kunnen beïnvloeden zijn onze eigen gedachtenpatronen.
Jouw leerpad
Deze Learning Lab is ingedeeld in 4 verschillende hoofdstukken die telkens extra informatie toevoegen aan het topic. In de eerste twee hoofdstukken (let’s explain & let’s dive deeper) wordt het thema uit de doeken gedaan zodat je helemaal mee bent. In het derde hoofdstuk (let’s process) bieden we informatie aan om het topic nog beter te verwerken en tot slot geven we je in hoofdstuk 4 (let’s reflect) enkele oefeningen om zelf aan te slag gaan.
LET'S EXPLAIN
In de explainer movie wordt uitgelegd waarom je getriggerd wordt door een bepaalde situatie en hoe je jouw gedachtenpatronen kan beïnvloeden.
LET'S DIVE DEEPER
In de deepdive gaan we aan de hand van concrete voorbeelden dieper in op de verschillende factoren die bepalen of je al dan niet getriggerd wordt. Ook bekijken we welke impact jij kan hebben op jouw gedachtenpatronen.
LET'S PROCESS
Bekijk de video's van Sapolsky en Covey om meer te weten te komen over jouw triggers en hoe je er proactief met kan omgaan.
LET'S REFLECT
Ga in de zelfreflectie aan de slag met jouw cirkel van invloed en krijg meer inzicht in jouw triggers.
1
2
3
4
Inhoud van deze Learning Lab
Hieronder zie je de vier verschillende hoofdstukken van deze Learning Lab. Veel lees- en studieplezier!
Login
Accessing this learning lab requires a login. Please enter your credentials below!